A 20 Legjobb Google Ads statisztika és trend 2023-ban

Categories:

 

Ha ebbe belebotlott, elképzelhető, hogy már laikus ismeretekkel rendelkezik a kattintásonkénti fizetéses (PPC) hirdetésről és annak elsődleges hirdetési platformjáról, a Google Adsről – hivatalosan Google AdWords néven emlegetve.

Költséghatékonyságának és pontos célzásának köszönhetően a PPC-hirdetés továbbra is az első számú eszköz a marketingesek számára világszerte, függetlenül a költségvetésüktől.

Ha nem biztos abban, hogy a Google Ads (korábban Google AdWords) platform jó befektetés-e vállalkozása számára 2023-ban és azt követően, íme néhány kiemelés, amelyek a cikkben tárgyalt legkritikusabb Google Ads-statisztikákból állnak, amelyeket át kell dolgoznia:

  • A globális vállalkozások több mint 80%-a megbízik a Google Ads for PPC kampányokban
  • Az első helyen elhelyezett hirdetések átlagos Google Ads CTR-je 7,94%
  • Az emberek négyszer nagyobb valószínűséggel kattintanak a Google hirdetéseire (63%), mint bármely más hirdetési hálózaton
  • A Google azt javasolja, hogy a Google Ads kampány napi költségkerete 50 USD legyen

2023 Google Ads Statisztikák és Trendek

20 Google Ads statisztikát és trendet tartalmazó összesítésünk segíthet abban, hogy képet kapjon arról, mire számíthat az első Google Ads PPC-kampány megkezdése után:

A Google bevételének 97%-át a Google Ads szolgáltatásból szerzi

Forrás: Corporate Eye ^

Amióta a Google a helyi vállalkozásokat kereső emberek elsődleges címtárává vált, a kulcsszavas keresési hirdetések nagy ugrást tettek. Friss jelentések szerint a Google bevételének gigantikus hányadát (97%-át) csak a Google hirdetésekből termeli ki.

A globális vállalkozások több mint 80%-a megbízik a Google Ads for PPC kampányokban

Forrás: WebFX ^

Egy 2020-as jelentés szerint az egyéb alternatívák ellenére világszerte a vállalkozások 80%-a megbízik a fizetett Google-hirdetésekben PPC-kampányaikban.

Csak 2019-ben a Google több mint 2,3 milliárd hirdetési fiókot szüntetett meg

Forrás: Search Engine Land ^

Az irányelvsértések kezelése érdekében a Google 2019-ben több mint 2,3 milliárd hirdetést távolított el, és zéró toleranciát fogadott el a hirdetéskezelésre vonatkozó irányelveinek megsértésével szemben.

A fizetett kampányok adják a Google Ads által kapott kattintások 65%-át

Forrás: WordLead ^

A legújabb PPC statisztikák azt mutatják, hogy a kulcsszóajánlattétel és a vásárlás jelentős mértékben hozzájárul a Google Ads által elért kattintások teljes számához, ami az összes kattintás több mint 65%-át teszi ki.

A Google Ads részesedése 2021-ben a teljes hirdetési kiadás 29%-a lesz

Forrás: eMarketer ^

A Google-t széles körben piacvezetőként tartják számon az online hirdetések terén. Az eMarketer Analysis jelentése azt sugallja, hogy 2021-ben a Google Ads fogja birtokolni a digitális hirdetésekre fordított kiadások 29%-át.

A megjelenítők a bevétel 68%-át kapják, ha hirdetéseik megjelennek a Google Ads rendszerében

Forrás: CNBC ^

Egy 2021-es jelentés szerint a Google kb. 2 millió jóváhagyott megjelenítő kapja meg a hirdetésekből származó bevétel 68%-át, amikor tartalma megjelenik a Google-on.

A Google anyavállalata, az Alphabet 147 milliárd dollár bevételt ért el a Google Ads szolgáltatáson keresztül 2020-ban

Forrás: Alphabet Investor Statics ^

Az Alphabet – lényegében a Google holdingtársasága – 202-ben 183 milliárd dollár bevételt ért el, amelyből 147 milliárd dollár a Google Ads szolgáltatáson keresztül származott, ami a teljes bevétel több mint 80%-át jelenti.

A hirdetők több mint 80%-a használ vagy tervezi használni az adaptív keresési hirdetéseket

Forrás: Search Engine Journal ^

Az adaptív keresési hirdetések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre hatékony szöveges hirdetéseket, ezért a Google vadonatúj reszponzív keresési hirdetései gyorsan feltörekvő trendté váltak, és a hirdetők több mint 84%-a komoly érdeklődést mutat.

Az első helyen elhelyezett hirdetések átlagos Google Ads CTR-je 7,94%

Forrás: Acuracast ^

Kutatás, amely kiemeli a Google Ads pozíciónkénti átkattintási arányát; Felfedte, hogy a Google keresőmotor találatai között az első helyen megjelenő hirdetések átlagos átkattintási aránya 7,94%.

Az emberek négyszer nagyobb valószínűséggel kattintanak a Google hirdetéseire (63%), mint bármely más hirdetési hálózaton

Forrás: BClutch.co ^

Egy 2019-ben végzett marketingfelmérés kimutatta, hogy a felhasználók körülbelül négyszer nagyobb valószínűséggel nyitnak meg hirdetést a Google-on, mint bármely más hirdetési hálózat.

Az e-kereskedelmi ágazatban van a legalacsonyabb átlagos CPC (1,16 USD), míg a jogi szektorban a legmagasabb az átlagos CPC (6,75 USD)

Forrás: Statista ^

A Statista szerint az „ügyvéd” és az „ügyvédek” egyaránt szerepelnek a Google legdrágább 10 legdrágább kulcsszavának listáján a hatalmas keresési mennyiségek miatt, ezért nem meglepő, hogy a jogi szektorban a legmagasabb az átlagos CPC.

Az Amazon teljes hirdetési bevételi részesedése 2021-ben várhatóan 15,9%-ra nő, míg a Googleé 70,5%-ra csökken.

Forrás: eMarketer ^

A hírek szerint bár a Google a közelmúltban is a domináns piaci szereplő marad, részesedése csökken, ahogy egyre több termékkeresés kezdődik az Amazonon.

A Google Ads 8:1-es ROI-val rendelkezik (befektetésarányos megtérülés)

Forrás: Google Economic Impact ^

A Google Ads-megjelenítők akár 8:1 arányú befektetésarányos megtérülést kapnak. Más szóval, egy hirdető minden elköltött dollárért 8 dollárt kap.

Azok a felhasználók, akik a Google Ads PPC-hirdetésein keresztül keresnek fel egy webhelyet, 50%-kal nagyobb valószínűséggel vásárolnak

Forrás: NMoz ^

A SEO cég – MOZ – felmérése szerint az internetezők 50%-kal nagyobb valószínűséggel vásárolnak egy bizonyos webhelyről, ha a Google Ads szolgáltatáson keresztül találkoznak vele. Más szóval, a felhasználók kisebb valószínűséggel vásárolnak egy webhelyről, mint azok, akik organikus keresések révén fedezik fel azt.

A Google a fizetett hirdetésekre leadott kattintások több mint 95%-át okostelefonokon keresztül kapja

Forrás: Business Insider ^

A Business Insider jelentése szerint az okostelefonok forgalma felülmúlja az asztali számítógépeket és a táblagépeket egyaránt. A jelentés kiemelte, hogy a Google 2016 első negyedévében a fizetett hirdetésekre leadott kattintások több mint 95%-át okostelefonokon generálta.

Több mint 1,2 millió vállalkozás támaszkodik a Google Ads szolgáltatásra termékei és szolgáltatásai értékesítése során

Forrás: Wishpond ^

Egy másik adat, amely a Google domináns szerepére utal a digitális reklámozásban, az, hogy a Google világszerte több mint 1,2 millió vállalkozás hirdetéseit jeleníti meg.

A hirdetések átlagos konverziós aránya a „kereséshez” az összes iparágban 3,75%

Forrás: Wordstream ^

A Google minden iparágban 3,75%-os konverziós aránnyal veri le legközelebbi versenytársát, a Binget, a Bing Ads konverziós aránya pedig 2,94%.

A Google Ads 8 USD bevételt generál minden elköltött 1 USD után

Forrás: Google Economic Impact ^

A 8:1 arányú befektetésarányos megtérülés (ROI) révén nem kétséges, hogy a Google Ads továbbra is a domináns hirdetési hálózat az interneten.

A KKV-k átlagosan 9000–10 000 USD-t költenek Google Ads-kampányokra

Forrás: WebFX ^

A kis- és középvállalkozások akár 10 000 USD-t is elkülöníthetnek a Google Ads-költségkerethez, ezzel elveszik a teljes marketing-költségkeret egy részét.

A Google azt javasolja, hogy a Google Ads kampány napi költségkerete 50 USD legyen

Forrás: Google támogatás ^

A Google 10–50 USD-t ajánl napi költségkeretként egy Google Ads-kampányhoz; tapasztalatlan kezdőknek vagy vállalkozásoknak, akik először készülnek befektetni a Google Ads szolgáltatásba.

Google Ads Statisztikák: Összegzés

Ha tovább szeretné felfedezni a Google Ads szolgáltatást, a kezdő útmutatója a keresőóriás számára a további lépésekre vonatkozó kilátásokat kínálhat. Ezek a statisztikák segíthetnek felmérni a Google Ads szolgáltatást vállalkozása számára, de más platformokhoz hasonlóan nem ismerheti meg valódi hatékonyságát, amíg el nem kezdi használni.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük