NFT domain: a domainek új generációja

Categories:

A nem helyettesíthető token tartományok blokklánc tartományok , azaz blokklánc technológián alapuló tartományok. A Web2.0 webhelyekkel ellentétben ezeknek a domaineknek és a hozzájuk kapcsolódó webhelyeknek az adatai decentralizált módon kerülnek tárolásra. Bárki regisztrálhat új NFT domain nevet, de a .crypto vagy .nft végződésű címek általában magasabb árcédulát hordoznak.

Amit az NFT tartományokról tudni kell
Az NFT-tartományok működésének megértéséhez fontos megérteni, mi az a nem helyettesíthető token vagy NFT . Az NFT egy egyedi, digitálisan védett objektum . Az NFT-ket széles körben használják digitális műalkotásokhoz. Ha például egy művész NFT-t hoz létre egy GIF-hez vagy egy videóhoz, akkor eladhatja azt, beleértve az egyedileg meghatározott kapcsolódó jogokat. Az NFT ezért sok esetben egyfajta tulajdoni lap a digitális objektumok számára .

Az NFT alapja a blokklánc technológia . Az objektuminformációkat a blokkokban tárolják, amelyek egy láncot alkotnak, és decentralizáltan tárolódnak egy peer-to-peer hálózatban.

Mik azok az NFT domainek?
Ugyanezt a technológiát használják az NFT tartományokhoz is. A blokklánc információkat tartalmaz a domain tulajdonosáról, valamint egy webhely vagy domain tartalmáról . Az NFT tartományt a pénztárcában tárolják, akárcsak a kriptovaluták vagy az NFT-k. Ez azt jelenti, hogy Ön független a tényleges internettől és bármely külső szolgáltatótól . Az NFT domaineket a kriptovaluta kereskedés megkönnyítésére is használják.

Számos szolgáltató szakosodott NFT-tartományokra. Néhány példa az elérhető tartomány kiterjesztésekre :

x
.crypto
.pénztárca
.bitcoin
.888
.nft
.blokklánc
.bnb
.defi
.pénzügy
.pénz
.hálózat
.hogy
.org
.xyz
.technológia
.link
.játszma, meccs
.app
.készpénz
.zóna
.tech
.klub
.csere
.digitális

Az ICANN által hivatalosan kiadott domain végződésekkel (legfelső szintű domainekkel) ellentétben az NFT domain végződéseket a megfelelő szolgáltatók bocsátják ki és kezelik . Ezek lehetnek az úgynevezett Web3 különböző szereplői , Ha szeretne ilyen domain neveket írjon cégünk elmúlt két évben közel 100 nft domain regisztrációt bonyolított le. hello@buydomain.hu címen tudja felvenni felünk a kapcsolatott

Az a tény, hogy az NFT tartományokat nem az ICANN adja ki, azt jelenti, hogy nincsenek regisztrálva a Domain Name System (DNS) gyökérkönyvtárában . Ezért nem érhetők el minden böngészőben, vagy csak egy plugin segítségével. További probléma lehet, hogy az ICANN a jövőben elvileg ugyanazokat a legfelső szintű domaineket hagyhatja jóvá a hivatalos Domain Name System számára.

Az NFT tartományok előnyei
Az egyik előnye, hogy egy NFT domain 100 százalékban az Öné, és a hagyományos internettől függetlenül is tárolhat webhelyeket. A tartomány segítségével bejelentkezhet más decentralizált alkalmazásokba (ún. DApp-okba), és a kriptovalutákkal való kereskedéshez használt pénztárca címét könnyen megjegyezhető URL-címmé alakíthatja. Bonyolult karakterlánc helyett vásárolhat és adhat el NFT-domainjén keresztül.

A hagyományos domainekkel ellentétben, amelyeknek éves díjat kell fizetniük, az NFT domaineket egyszer regisztrálják, és egyszeri kifizetést kell fizetniük . Az NFT domain véglegesen az Öné, további költségek nélkül.

NFT domain név regisztrálása
Az NFT domain nevekkel gyakran kereskednek az NFT piactereken , például az OpenSea-n, és általában kriptovalutákkal vásárolják őket. Egyes szolgáltatók lehetővé teszik a domain közvetlen megvásárlását, és olyan pénznemben való fizetést, mint az amerikai dollár. Az NFT-domaineket még nem lehet regisztrálni a klasszikus domainszolgáltatóknál, amelyek regisztrátorként működnek.

Először is, a vásárlás vagy regisztráció folyamata ugyanaz, mint egy „klasszikus” domain esetében. Egyszerűen írja be a kívánt domain nevet a keresősávba, hogy megtekinthesse az elérhető domainek elérhetőségét és árait. Ez utóbbi 100 dollárnál kevesebbtől több ezer dollárig terjedhet. A regisztrációhoz csak össze kell kapcsolnia Crypto Wallet -ját (ezt a szolgáltatónak támogatnia kell). Az NFT-domain ezután „verésre” kerül, és a pénztárcájában tárolódik.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük