A Google együttműködik az ENSZ-szel az aids.day, a womens.day domain nevekkel kapcsolatban

Categories:

A Google Registry az új gTLD program – az Egyesült Nemzetek Szervezete – eddigi legnagyobb horgonybérlőjévé vált.

Különböző ENSZ-szervezetek körülbelül 20 prémium .day domaint vettek fel, és átirányításokat indítottak, hogy népszerűsítsék az ENSZ által elismert, egész évben előforduló, problémafelhívó napokat.

Az UNAIDS például az AIDS.napot regisztrálta, hogy felhívja a figyelmet a betegségre december 1-jén, az AIDS világnapján, az UN WOMEN március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából, az UNICEF pedig november 20-ra, a Gyermekek Világnapjára regisztrálta a gyermeknapot. Nap.

(Ha kíváncsi: a Nemzetközi Férfinap nem egy ENSZ által elismert esemény. A számomra nem megoldható mens.day domaint a múlt hónapban regisztrálták, nyilván valaki Németországban, ahol ironikus módon nem tartják be. .)

Úgy tűnik, hogy az ENSZ-domainek mindegyike más TLD-k meglévő ENSZ-webhelyeinek oldalaira irányít át, nem pedig egyedi webhelyekre.

A Google 2021 végén indította el a .day-t, és eddig körülbelül 14 000 domaint adott el. Naptárt tart fenn a különböző napokról és a megfelelő .day nevekről a new.day címen , amely egyben lead generátorként is szolgál.

forrás domainincite

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük